Voyager Spacecraft

Dintre toti pământenii visători sau vizionari, sunt câțiva care se detașează prin acțiunile lor puse în practică. Urmărim, zilele astea cum Elon Musk a reușit să facă cu o companie privată ceea ce în restul lumii se face la nivel de națiune sau chiar continent. Să ducă echipaje umane dincolo de suprafața pământului.

Sursa: The Royal Society [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]

Dar mai sunt unii care au depașit chiar granițele sistemului nostru solar. Țineți minte cum zmeul trimitea buzduganul înainte ca să dea de știre că e pe cale să ajungă. Cam despre asta este vorba în acest articol.

Carl Sagan a pus la punct o idee pe cat de ambițioasă pe atît de frumoasă.

Împreuna cu echipa de la Universitatea Cornell și NASA au creeat o carte de vizită a noastră, a pământenilor ce avea să fie trimisă ca buzduganul zmeului, în explorarea universului, această mare vastă de negru infinit în care printre miliarde de posibile alte entități, locuim și noi.

În 5 Septembrie 1977, NASA lansa a doua sondă, Voyager 1 (Voyager 2 fusese lansată cu 16 zile înainte) cu scopul principal de a explora sistemul nostru solar.

Această carte de vizită avea să aibă formă de disc, făcut din cupru acoperit aur pe care au fost gravate printre alte elemente definitorii pentru specia umană, imagini ale poziției planetei Pământ in sistemul solar.

Așa arata cele 2 fețe ale discurilor atașate pe sondele Voyager 1 și 2.
Sursa : soundcloud.com/nasa

Am mai scris cîteva rânduri despre acest subiect în blogul meu, era-digitala unde vă invit să parcurgeți textul care la inspirat pe Carl Sagan să scrie o carte depre toată această aventură de a călători acolo unde numai vânturile interstelare se mai fac auzite.

By ERA_74

Born in '74 still in love with good music.

One thought on “Un grăunte albastru pal”

Comments are closed.